Bestanden importeren - audio, video en afbeeldingen

Voordat u fragmenten kunt toevoegen aan de tijdbalk moet u deze eerst importeren in uw project. Fragmenten kunnen op verschillende manieren geïmporteerd worden. De meest gebruikelijke manier is om bestanden te slepen van uw computer naar het Projectbestanden tabblad in OpenShot.

Er zijn 4 manieren om een fragment te importeren.

Methode 1 - Verslepen ("Drag & drop")

1. Start OpenShot

2. Versleep meerdere bestanden tegelijk van uw computer naar het Projectbestanden tabblad.

Methode 2 - Versleep map

1. Start OpenShot

2. Versleep meerdere bestanden tegelijk van uw computer naar het Projectbestanden tabblad.

* Alle audio- en videobestanden en afbeeldingen binnen deze map zullen geïmporteerd worden.

Methode 3 - Openen met

1. Selecteer 1 of meerdere mediabestanden in bestandsbeheer

2. Klik met de rechtermuisknop op het geselecteerde bestand en kies Openen met > Andere toepassing...

3. Kies OpenShot Video Editor of klik op "Gebruik een aangepaste opdracht" en typ openshot in. Klik vervolgens op Openen om het bestand in OpenShot te openen.

* Zelfs nadat u OpenShot gestart heeft kunt u terug gaan naar bestandsbeheer, rechts-klikken op bestanden en kiezen voor Openen met > OpenShot . De bestanden zullen toegevoegd worden aan het al geopende OpenShot programma.

Methode 4 - Importeer pictogram

1. Start OpenShot

2. Klik op de Bestanden importeren... knop op de hoofdwerkbalk.

3. Selecteer 1 of meerdere bestanden en klik op Toevoegen.